Home | Alles over het karakter van een Devon Rex

Alles over het karakter van een Devon Rex

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Devon Rex een bijzondere kat vindt, dan is dat heel goed te snappen want het is zeker een speciaal ras en met name het uiterlijk van de kat is apart.

Soms vinden mensen de kat er zelfs een beetje buitenaards uitzien maar het is wel een heel lief dier met een zachtaardig karakter. Wil je weten of de Devon Rex bij jou en je situatie past? Lees dan zeker deze tekst eens door voordat je naar een katje van dit ras gaat kijken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Devon Rex nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw lieve kat.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 32 geniale tips voor jouw kat!

Devon Rex is dol op aandacht en vindt alles interessant

Om te beginnen is de Devon Rex een kat die dol is op de aandacht van mensen en deze dan ook erg waardeert. Het is een kat die niet te lang alleen kan blijven omdat het dier dat niet prettig vindt, maar vooral ook erg gericht is op mensen.

De Devon Rex is een sociale en vriendelijke kat die goed met kinderen, soortgenootjes en honden om kan gaan. Als je vaak van huis bent is deze kat niet zo geschikt want het dier zal om veel aandacht van zijn mensen vragen.

Het maakt bij de Devon Rex niet zoveel uit van wie het dier aandacht krijgt, want de kat is niet bepaald eenkennig. Een Devon Rex vindt iedereen die op zijn pad komt interessant en zolang het dier de aandacht krijgt waar het om vraagt, vindt deze alles en iedereen prima. De kat is dol op spelen en kan dit zeker ook met kinderen en soortgenootjes doen. Er kan met zekerheid worden gezegd dat de Devon Rex een prima familiekat is.

Kat die niet graag alleen is en overal zijn neus in steekt

De Devon Rex houdt er niet van om lang alleen te blijven maar zal door zijn nieuwsgierigheid en interesse in alles wat er om hem heen gebeurt, ook zijn mensen door heel het huis volgen. Het wordt niet voor niets gezegd dat de kat trekken van een hond vertoont.

Ga je als baasje ergens anders zitten, grote kans dat je kat je volgt maar deze zal ook overal bij willen zijn bij wat jij doet. Zijn neus steekt de Devon Rex zonder meer letterlijk en figuurlijk in alle zaken. Vergeet rustig werken met deze kat in huis want hij zal je gewoon willen assisteren. Of jij dat nu wilt of niet.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Devon Rex wordt ook uitgebreid behandeld in Devon Rex Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Houdt van aaien, knuffelen en is loyaal

De Devon Rex is een kat die niet alleen graag bij zijn mensen zit om geaaid te worden of lekker lui op schoot te zitten genieten van alle aandacht. Je dient er als baasje van een Devon Rex zeker rekening mee te houden dat het een kat is die het liefste de hele dag bij jou in de buurt is.

De kat is bijzonder loyaal naar mensen en houdt er van om in gezelschap te verkeren van personen maar ook van andere dieren. De Devon Rex zal zeker zelf aangeven dat het tijd wordt voor aandacht door bijvoorbeeld te miauwen of recht voor je neus te komen zitten om aandacht te vragen. Een beetje zielig kijken hoort daar natuurlijk ook bij zodat je als baasje weet dat de kat bij je wil zijn.

Actief, speels en energiek.. dat is de Devon Rex

De Devon Rex is een actieve, energieke en speelse kat. Het dier is zo gebouwd dat het erg lenig is en veel bewegen is goed voor de kat maar dat kan het dier ook prima. De kat zal met iedereen willen spelen en past daarom ook goed bij kinderen.

De Devon Rex is een opgewekt dier dat veel van spelletjes houdt en ook slim genoeg is om trucjes te leren. Het is een intelligente kat die snel doorheeft hoe een spelletje werkt en wat de bedoeling ervan is. Je kunt de kat ook soortgelijke trucjes leren als een hond zoals bijvoorbeeld apporteren. Het dier is er slim genoeg voor en zal snel snappen wat je bedoelt.

Leer alles over jouw lieve Devon Rex

Wil je álles weten over jouw Devon Rex? Bekijk dan ook het Devon Rex Handboek eens. In dit boek van 120+ pagina’s leer je namelijk álles over je lieve huisdier. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Dankbare allemansvriend

De Devon Rex is een heel loyaal en dankbaar dier dat alles voor zijn mensen doet zolang hier maar voldoende aandacht tegenover staat. De kat heeft veel energie die het dier op de juiste manier kwijt moet kunnen.

Hierbij kun je dus als baasje denken aan spelen met het dier maar de kat zal het zeker ook waarderen als deze lekker kan klimmen in huis en graag eens een keertje naar buiten gaan. Zorg voor een goed afgezette tuin want de Devon Rex is een allemansvriend en kan zomaar met iemand anders mee naar huis gaan. Dit wil je als baasje natuurlijk wel voorkomen.

Ondeugend en dol op voedsel

Een ander belangrijk kenmerk van de Devon Rex is dat deze kat dol is op voedsel en er ook alles voor zal doen om dit te bemachtigen. De kat is een meester in het om zijn pootje winden van het baasje als het dier wat lekkers wil en zal er zeker voor zorgen dat het zijn doel bereikt.

De Devon Rex kan super zielig kijken met zijn grote ogen en zal zeker niet afwachten tot hij wat krijgt. De ondeugendheid straalt soms van het dier af en de kat zal zeker niet schromen om wat van het bord van het baasje te pikken. Daar is het dier dapper maar zeker ook slim genoeg voor om te doen.

Wat voor baasje past goed bij de Devon Rex?

Als je voor een Devon Rex kiest, dan is het belangrijk dat je als baasje veel thuis bent en ook veel aandacht en tijd aan je viervoeter kunt besteden. Het is geen kat die de voorkeur geeft aan de halve dag slapen maar je overal achtervolgt en heel graag bij je wil zijn. Het is een kat die zich soms als een hondje kan gedragen en bijzonder loyaal is. De Devon Rex is uitstekend geschikt als maatje in gezinnen met kinderen en wil graag met mensen en andere dieren spelen.

Het beestje heeft niet veel vachtverzorging nodig dus als je daar niet van houdt, is dat mooi meegenomen. Het is een lieve en opgewekte kat die echt deel uitmaakt van het huishouden. Dat is zonder meer een heel groot pluspunt van dit ras.

Wil je nog meer weten over jouw Devon Rex?

Bekijk dan het Devon Rex Handboek eens. In dit e-book met meer dan 120 pagina’s leer je alles over jouw kat. Je ontdekt alles wat je moet weten over onder andere het karakter, de opvoeding, de gezondheid en de verzorging van jouw huisdier!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Devon Rexen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Devon Rex wilde weten in één compleet e-book!”

Devon Rex Handboek bevat 120+ pagina’s vol info en tips over jouw kat!

  • Wil je een Devon Rex kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Devon Rex zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Devon Rex trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Devon Rex de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Devon Rexen en wil je er simpelweg álles over weten?

  Herken je één van deze punten? Dan is het Devon Rex Handboek perfect voor jou.
  120+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

  Vorige maand 58 keer gedownload!